Over Basic Line: een verhaal...

Een passie voor oude dingen

Luc Meganck kan met recht en rede de spirituele kracht worden genoemd achter ons bedrijf.
Reeds als twintiger was hij gepassioneerd door meubelen die charme uitstraalden, getekend waren door hun dagdagelijks gebruik en origineel waren qua vorm, stijl of grootte.
Hij kocht deze oude meubelen aan, herstelde waar nodig en vond snel een afzetmarkt voor deze unieke stukken bij Belgische klanten.
Omdat het om unieke stukken ging moest Luc mensen teleurstellen als een meubel reeds verkocht was.

Een oplossing zoeken en vinden

Het bedrijf wou groeien en vele mensen wilden niet 1 maar 2 of meerdere malen hetzelfde meubel. Luc stond dus voor de opdracht zelf meubelen te maken. Deze moesten dezelfde uitstraling hebben als unieke oude meubelen.
De firma werd uitgebreid, zijn zoon Tom verzorgde alle administratieve en commerciële taken zodat Luc zich volledig kon toeleggen op het tekenen van modellen, het vervaardigen van deze kasten en het zoeken naar de juiste houtsoort, de mooiste patine of kleur.
Van ieder meubel vindt Luc Meganck dat ze de basis vormt voor een mooi, uniek interieur.
Samen vormen ze dan weer de BASIC LINE collectie, door hem ontworpen.

Inspanningen worden beloond

Ondertussen is ons bedrijf uitgegroeid tot een middelgrote onderneming. Alle activiteiten kregen een eigen beheer in Zottegem of in Roemenië.
Maar tot op vandaag worden we er telkens weer aan herinnerd dat Luc Meganck aan de basis ligt van elk meubel dat onze ateliers verlaat.

Basic Line by Luc Meganck vandaag

Vandaag bieden we een ruime collectie geverfde grenen en eiken meubelen. Voor een buffetkast of vitrine in cottage stijl, een praktische keuken- of linnenkast kan je zeker bij ons terecht. Ook elegante combinaties van tafels en stoelen, stijlvolle bibliotheken of badkamermeubelen kan je terugvinden in ons assortiment.
Altijd proberen we te vernieuwen maar toch willen we dat onze meubelen een tijdloos karakter uitstralen met dat tikkeltje nostalgie.

Onze collecties herkennen en kopen

We hopen dat deze site je wegwijs maakt in onze wereld van mooie dingen.
Indien je onze collecties wil kopen helpen we je graag aan de dichtstbijzijnde meubel- of decoratiezaak.

BIJ ONZE FIRMA TE ZOTTEGEM KAN JE IMMERS ALS PARTICULIER ONZE COLLECTIES NIET KOPEN NOCH BEKIJKEN.

Dit kan misschien een kleine teleurstelling zijn maar wij zijn ervan overtuigd dat de winkels die onze collecties "Basic Line by Luc Meganck" verdelen u met de nodige kennis en service zullen verder helpen om uw interieur uniek en persoonlijk te maken.
Aarzel dus niet om ons te contacteren om te weten waar onze collecties te koop zijn.

Indien u zelf een meubel- of decoratiezaak bezoekt, herkent u onze collecties aan het volgende logo:

Basic Line logo